Saradnja poslodavaca i Zavoda za zapošljavanje FBiH

Bez autora
Jun 06 2010

Federalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) i Udruženje poslodavaca FBiH potpisali su juče sporazum o saradnji s ciljem poboljšanja efikasnosti funkcionisanja tržišta rada i unapređenja međusobnih odnosa. Zavod se obavezao da obavještava Udruženje poslodavaca o projektnim aktivnostima i mjerama aktivne politike zapošljavanja, da će oglase dobijene od poslodavaca objavljivati na svojoj internet stranici, da će u većim biroima za zapošljavanje pokrenuti uvođenje šaltera isključivo za pružanje usluga poslodavcima, te da će zajedno s Udruženjem djelovati u organizaciji sajmova zapošljavanja. Nihad Imamović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH, istakao je da će dostavljati FZZZ-u oglase i konkurse o slobodnim radnim mjestima, podatke o zapošljavanju nezaposlenih i raditi sa Zavodom na prekvalifikaciji radnika.

Saradnja poslodavaca i Zavoda za zapošljavanje FBiHFederalni zavod za zapošljavanje (FZZZ) i Udruženje poslodavaca FBiH potpisali su juče sporazum o saradnji s ciljem poboljšanja efikasnosti funkcionisanja tržišta rada i unapređenja međusobnih odnosa.

Direktor FZZZ-a Miralem Šarić istakao je da se Zavod obavezao da obavještava Udruženje poslodavaca o projektnim aktivnostima i mjerama aktivne politike zapošljavanja, da će oglase dobijene od poslodavaca objavljivati na svojoj internet stranici, da će u većim biroima za zapošljavanje pokrenuti uvođenje šaltera isključivo za pružanje usluga poslodavcima, te da će zajedno s Udruženjem djelovati u organizaciji sajmova zapošljavanja.

Nihad Imamović, predsjednik Upravnog odbora Udruženja poslodavaca FBiH, istakao je da će dostavljati FZZZ-u oglase i konkurse o slobodnim radnim mjestima, podatke o zapošljavanju nezaposlenih i raditi sa Zavodom na prekvalifikaciji radnika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik